Tabouleh met kip

Ik hou van de geuren en kleuren van de Arabische keuken. Voor deze zonnige zondag kook ik deze heerlijk frisse tabouleh. Een Libanees recept bomvol kleur en geur. Als je het nu alvast maakt dan kan je de tabouleh vanavond rond etenstijd serveren. Opgediend in een mooie schaal met daarbij bijv Libanees platbrood! Yummy!

Meng voor de yoghurtsaus 250 ml yoghurt met een teen knoflook, 2 el munt, 1 mespunt komijn, peper en zout  

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afkoelen.Voeg 4 el olie en een flinke teen knoflook toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer de trostomaatjes, snijd de komkommer in blokjes en voeg rasp en sap van de citroen, peterselie, munt ,peper en zout toe aan de couscous.

Meng de komijn en knoflook met 2 el olie. Marineer 500 gram kipblokjes in deze saus . Bak de kip ongeveer  5 min in de grillpan. 

Serveer de tabouleh  met de kip op een mooie vrolijke schaal en serveer met de yoghurtsaus en bijv heerlijk knapperig brood! Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s